Online studiekeuzetest HBO en WO

Je staat voor een belangrijke keuze om een (nieuwe) opleiding te gaan volgen. Je hebt zelf wat ideeën over wat bij jouw sterke kanten en interesses past. Misschien heb je al een open dag bezocht. De online studiekeuzetest HBO en WO geeft een duidelijk advies voor passende opleidingen op basis van je voorkeuren op het gebied van activiteiten, vaardigheden, beroepen, eigenschappen en waarden.

Met de online studiekeuzetest HBO en WO zet je op een eenvoudige en praktische manier alles op een rijtje. Het bespaart je de tijd van eindeloos online opleidingen bekijken en vergelijken. Toch zorg je ervoor dat je niks over het hoofd ziet. Na je aanmelding kun je snel starten met het het beroepskeuze-onderzoek van het HZO. Daaruit volgt een advies in een uitgebreid rapport. Vervolgens krijg je verschillende opdrachten en tips om tot een definitieve keuze te komen. Natuurlijk kun je altijd contact zoeken met de studiekeuzecoach.

Wat doe je bij de online studiekeuzetest

De online studiekeuzetest van Decaan Online bevat alle onderdelen om tot een weloverwogen keuze te komen. Het maken van een studiekeuze is een proces dat bestaat uit de volgende zes stappen:

  • Het besef dat je moet kiezen
  • Accepteren van keuze-onzekerheid oftewel keuzestress
  • Dromen en ontdekken
  • Vergelijken van opleidingen en beroepen met interesses, vaardigheden en eigenschappen
  • Het nemen van een besluit
  • De uitvoering van het besluit

Al deze stappen zijn uitgewerkt tot een compleet traject dat je helpt bij het kiezen van de juiste studie. Je doet tijdens dit traject diverse oefeningen. Ongeveer op de helft van het traject doe je een beroepskeuzetest. Hierdoor kom je al snel tot een short-list van beroepen/opleidingen. Deze test is bij de prijs van de online studiekeuzetest inbegrepen!

Tijdsduur online studiekeuzetest

Het traject kun je binnen drie weken afronden. De tijd tussen de opdrachten gebruik je om informatie te verzamelen en in gesprek te gaan met de mensen die willen meedenken over je studiekeuze. De online studiekeuzetest is een volledig programma, maar ook compact. Dit omdat je vast nog meer zaken hebt om je tijd aan te besteden zoals vrienden, sport, werk en school.

Direct aanmelden voor een online studiekeuzetraject?

Wil je starten met een online studiekeuzetest? Vul dan onderstaande gegevens in. Daarna neem ik contact met je op over het startmoment en je betaling. De online studiekeuzetest bestaat uit een compleet traject met 6 belangrijke onderdelen, oefeningen en opdrachten. De online studiekeuzetest is inclusief de beroepskeuzetest van het HZO.

7 + 4 =

Over Decaan Online

Decaan Online helpt studiekiezers voor met name het HBO (Hogeschool) en WO (Universiteit/Wetenschappelijk Onderwijs). Met het online aanbod help ik studiekiezers, twijfelaars én overstappers weer op weg! Ik maak gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde HZO-test. Decaan online is online én persoonlijk.

Tessa Dekkers - Studiekeuzecoach

Na het VWO heb ik met wat hulp van mijn omgeving gekozen voor de HBO opleiding Beroepskeuze en Arbeidsvoorziening in Deventer (nu Saxion). Een van mijn ideeën na deze opleiding was om decaan te worden. Dat is er door ander passend werk niet van gekomen. Met Decaan Online is er nu de mogelijkheid voor mij om jongeren te begeleiden bij het keuzeproces op weg naar een mooie schoolloopbaan met veel studieplezier.