Over Decaan Online

Je bent zelf verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige inrichting van je (school) loopbaan en leven, maar je hoeft het niet alleen te doen. Decaan Online helpt aankomende studenten in het Hoger Beroeps Onderwijs (HBO) en Wetenschappelijk Onderwijs (WO) bij het overzien en ordenen van de vele feiten, mogelijkheden, ideeën en gevoelens met betrekking tot de studiekeuze. Daarnaast motiveert en activeert Decaan Online scholieren bij de besluitvorming voor een passende opleiding aan een Hogeschool of Universiteit.

Doel studiekeuzetraject

Het doel en resultaat van het studiekeuzetraject is een weloverwogen beslissing voor een studie doordat alle benodigde stappen zijn doorlopen. Studieplezier begint bij een opleiding die bij je past. Decaan Online helpt je hier graag bij.

Studie-uitval

Voortijdig stoppen of wisselen van studie komt veel voor. Gemiddeld stopt 1 van de 3 studenten in het HBO en 1 op de 5 studenten in het WO in het eerste studiejaar. De belangrijkste renenen hiervoor zijn: de opleiding is anders dan verwacht en onvoldoende motivatie. Minder vaak wordt aangegeven dat de studie te zwaar is of de overgang van school naar studeren te groot is. Veel van de uitvallers zijn late beslissers die zich eind april aanmelden voor een opleiding. Mijn advies is daarom: neem ruim de tijd voor de studiekeuze.

Achtergrond studiekeuzecoach Tessa Dekkers

Tessa Dekkers - studiekeuzecoachNa het VWO heb ik met wat hulp van mijn omgeving gekozen voor de HBO opleiding Beroepskeuze en Arbeidsvoorziening in Deventer (nu Saxion). Een van mijn ideeën na deze opleiding was om decaan te worden. Dat is er door ander werk dat voldoening gaf niet van gekomen. Met Decaan Online is er nu de mogelijkheid voor mij om jongeren te begeleiden bij het keuzeproces op weg naar een mooie schoolloopbaan met veel studeerplezier.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie gerust contact met me op:

Liever mailen, bellen of whatsappen?

9 + 5 =

Over Decaan Online

Decaan Online helpt studiekiezers voor met name het HBO (Hogeschool) en WO (Universiteit/Wetenschappelijk Onderwijs). Met het online aanbod help ik studiekiezers, twijfelaars én overstappers weer op weg! Ik maak gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde HZO-test. Decaan online is online én persoonlijk.