Studiekeuzetraject in Arnhem

Decaan Online heeft een uniek studiekeuzetraject met beroepskeuzetest in Arnhem ontwikkeld.  Scholieren HAVO en VWO uit Arnhem kunnen deelnemen aan dit programma, waarbij je in drie individuele bijeenkomsten met studiekeuzecoach Tessa Dekkers aan de slag gaat. Het is dus een persoonlijk traject, afgestemd op jouw wensen, behoeften en agenda. Het studiekeuzetraject omvat ook het officiële HZO-onderzoek dat je rustig thuis kunt maken. 

Je staat binnenkort voor een belangrijke keuze om een (nieuwe) opleiding of studie te gaan volgen. Soms is het lastig om te kijken welke opleidingen en beroepen goed bij je passen. Mogelijk raak je in de war van alle opties. En misschien heb je al eens eerder een keuze gemaakt die niet goed heeft uitgepakt. Als je het moeilijk vindt om te kiezen en geen verkeerde beslissing wil nemen, dan kan het traject studiekeuze je helpen.

 

Wat levert het traject studiekeuze met beroepskeuzetest in Arnhem op

  • Zicht op je eigenschappen en vaardigheden;
  • Een duidelijk beeld van activiteiten en beroepen die je interesse hebben;
  • Een praktisch en toepasbaar overzicht van studies en beroepen die bij jou passen;
  • Alle ingrediënten om tot een goed besluit te komen.

Wat houdt het traject studiekeuze in Arnhem in

Het studiekeuzetraject in Arnhem bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met een startgesprek om te inventariseren voor welke keuze je staat:

  • Een uitgebreid en individueel beroepskeuzeonderzoek waarbij je voorkeur voor activiteiten, vaardigheden, beroepen, eigenschappen en waarden in kaart worden gebracht.
  • Aansluitend maken we een plan om concreet aan de slag te gaan met de resultaten van het onderzoek.
  • Je gaat bijvoorbeeld open dagen bezoeken, proeflessen volgen of meelopen met mensen in het werkveld van je interesse. Ik coach je door middel van gesprekken en (thuis)opdrachten.

Door te kijken naar welke vaardigheden je beheerst, welke eigenschappen en interesses je hebt, krijg je inzicht in je kwaliteiten en drijfveren. Vervolgens ga je actief op zoek naar passende beroepen en opleidingen.

Kosten coachtraject studiekeuze in Arnhem

Het coachtraject studiekeuze kost € 329 (inclusief btw). Dit bedrag is inclusief 3 individuele afspraken en het beroepskeuzeonderzoek. Het is ook mogelijk om het studiekeuzetraject ’s avonds of op zaterdag te volgen! Dit traject omvat gemiddeld 3 afspraken gedurende een maand.

Direct aanmelden studiekeuzetraject in Arnhem

Wil je meer informatie of direct starten met een studiekeuzetraject in Arnhem? Vul dan hieronder je gegevens in en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug!

Liever mailen, bellen of whatsappen?

12 + 12 =

Tessa Dekkers – Studiekeuzecoach

Na het VWO heb ik met wat hulp van mijn omgeving gekozen voor de HBO opleiding Beroepskeuze en Arbeidsvoorziening in Deventer (nu Saxion). Een van mijn ideeën na deze opleiding was om decaan te worden. Dat is er door ander passend werk niet van gekomen. Met Decaan Online is er nu de mogelijkheid voor mij om jongeren te begeleiden bij het keuzeproces op weg naar een mooie schoolloopbaan met veel studieplezier.

HZO Beroepskeuzeonderzoek

Vanuit mijn jarenlange ervaring als psychologisch onderzoeker heb ik de keuze gemaakt voor het HZO. Dit onderzoek werkt met een goed onderzocht wetenschappelijk model dat helpt om werkomgevingen, beroepen en bijbehorende opleidingen te vinden die het best aansluiten bij je persoonlijkheid.

Het beroepskeuzeonderzoek van Holland (HZO) is een combinatie van een persoonlijkheids-, motivatie- en interesseonderzoek. Het geeft een breed overzicht van opleidings- en beroepsmogelijkheden voor MBO niveau en lager en HBO niveau en hoger.