Studiekeuzetraject via Zoom

Decaan Online heeft een uniek online studiekeuzetraject met beroepskeuzeonderzoek via Zoom ontwikkeld. Scholieren HAVO en VWO uit heel Nederland kunnen deelnemen aan dit programma. In drie individuele online bijeenkomsten met studiekeuzecoach Tessa Dekkers ga je aan de slag. Het is dus een persoonlijk traject, afgestemd op jouw wensen, behoeften en agenda. Het studiekeuzetraject omvat ook het officiële HZO-onderzoek dat je rustig thuis kunt maken. Je krijgt deze opgestuurd.

Je staat binnenkort voor een belangrijke keuze om een (nieuwe) opleiding of studie te gaan volgen. Soms is het lastig om te kijken welke opleidingen en beroepen goed bij je passen. Mogelijk raak je in de war door alle opties. En misschien heb je al eens eerder een keuze gemaakt die niet goed heeft uitgepakt. Als je het moeilijk vindt om te kiezen en geen verkeerde beslissing wil nemen, dan gaat het traject studiekeuze je helpen.

 

Wat levert het studiekeuzetraject via Zoom op:

  • Zicht op je eigenschappen en vaardigheden;
  • Een duidelijk beeld van activiteiten en beroepen die je interesse hebben;
  • Een praktisch en toepasbaar overzicht van studies en beroepen die bij jou passen;
  • Alle ingrediënten om tot een goed besluit te komen.

Kosten traject studiekeuze via Zoom

Het coachtraject studiekeuze via Zoom kost € 289 (inclusief btw). Dit bedrag is inclusief 3 individuele afspraken en het beroepskeuzeonderzoek. Het is ook mogelijk om de afspraken voor het studiekeuzetraject ’s avonds of op zaterdag in te plannen! Dit traject omvat 3 online afspraken gedurende een maand.

Wat houdt het traject studiekeuze via Zoom in

Het studiekeuzetraject via Zoom bestaat uit drie individuele online afspraken van elk ongeveer 45 minuten. We beginnen met een startgesprek om te inventariseren voor welke keuze je staat:

  • Een uitgebreid en individueel beroepskeuzeonderzoek waarbij je voorkeur voor activiteiten, vaardigheden, beroepen, eigenschappen en waarden in kaart worden gebracht. Het papieren onderzoek ontvang je per post zodat je het rustig thuis kunt invullen en later ook nog kunt bekijken.
  • Aansluitend maken we samen een plan om concreet aan de slag te gaan met de resultaten van het onderzoek.
  • Je gaat bijvoorbeeld (online) open dagen bezoeken of contact zoeken met mensen in het werkveld van je interesse. Ik coach je door middel van gesprekken en (thuis)opdrachten.

Door te kijken naar welke vaardigheden je beheerst en welke eigenschappen en interesses je hebt, krijg je inzicht in je kwaliteiten en drijfveren. Vervolgens ga je actief op zoek naar passende beroepen en opleidingen.

Direct aanmelden online studiekeuzetraject via Zoom

Wil je meer informatie of direct starten met het studiekeuzetraject via Zoom? Maak meteen je eerste afspraak of vul hieronder je gegevens in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie over het traject? Vul hieronder je gegevens in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Liever mailen, bellen of whatsappen?

13 + 14 =

Tessa Dekkers – Studiekeuzecoach

Na het VWO heb ik met wat hulp van mijn omgeving gekozen voor de HBO opleiding Beroepskeuze en Arbeidsvoorziening in Deventer (nu Saxion). Een van mijn ideeën na deze opleiding was om decaan te worden. Dat is er door ander passend werk niet van gekomen. Met Decaan Online is er nu de mogelijkheid voor mij om jongeren te begeleiden bij het keuzeproces op weg naar een mooie schoolloopbaan met veel studieplezier.

HZO Beroepskeuzeonderzoek

Vanuit mijn jarenlange ervaring als psychologisch onderzoeker heb ik de keuze gemaakt voor het HZO. Dit onderzoek werkt met een goed onderzocht wetenschappelijk model dat helpt om werkomgevingen, beroepen en bijbehorende opleidingen te vinden die het best aansluiten bij je persoonlijkheid.

Het beroepskeuzeonderzoek van Holland (HZO) is een combinatie van een persoonlijkheids-, motivatie- en interesseonderzoek. Het geeft een breed overzicht van opleidings- en beroepsmogelijkheden voor MBO niveau en lager en HBO niveau en hoger.